DIRIGENT STIJN DE RAES

Stijn geboren op 27 december 1990, startte reeds op 8-jarige leeftijd met muzikale studies. Hij volgde pianoles en begeleidingspraktijk aan de gemeentelijke muziekacademie van Lebbeke bij Stefaan De Lange en saxofoon bij Lieve Van Neyghem.Volgde tijdens zijn humaniora-periode les aan de kunsthumaniora Brussel, klassiek saxofoon bij Tijl Verhaeghe en jazzsaxofoon bij Dieter Limbourg en Wietse Meys. Slaagde daarna voor het ingangsexamen aan het Lemmensinstituut. Daar volgde hij Jazz-saxofoon bij Frank Vaganée en kreeg hij er verder nog les van Bart Van Caeneghem, Peter Hertmans, Ron Van Rossum, en Dré Pallemaerts. Tijdens die periode volgde hij masterclasses bij John Ruocco, Dave Liebman en Robin Verheyen. Vervolgens volgde hij les aan de jazzstudio van Antwerpen waar hij saxofoon volgde bij Koen Nys. Verder kreeg hij nog les van Herman Pardon, Richard Rousselet,Dree Peremans, Gunther Valckeniers etc. In 2017 behaalde hij het bachelordiploma jazz/lichte muziek. Momenteel studeert hij Masteropleiding jazzsaxofoon aan het conservatorium Antwerpen bij Kurt Van Herck en de specifieke lerarenopleiding en krijgt hij er verder les van oa Bo Van Der Werf, Jan De Haas, Free Desmyter, Chris Mentens, Hendrik Braeckman....

In februari 2012 was hij te gast als solist bij het Nato Jazz Orchestra, Sindsdien valt hij regelmatig in bij dit orkest. Stijn heeft zijn eigen jazz-quintet (SDR-Jazz Collective) en is als vaste saxofonist verbonden aan de VRT Bigband, Art-Times Music company en de totaalspektakel-organisatie Falthé uit Aalst en werkt als free-lance musicus mee aan verschillende producties. Ook is hij mede-oprichter van 'The Motown Orchestra' een orkest dat de gouden dagen van de motown muziek terug tot leven brengt.

Verder is Stijn lid van het GYJO (Ghent Youth Jazz Orchestra), een bigband bestaande uit jonge muzikanten uit onze Belgische en Nederlandse conservatoria waarmee hij in augustus 2015 een concertreis maakte naar kanazawa (Japan).

Sinds september 2014 is Stijn dirigent van het harmonieorkest Met Moed Vooruit uit Opdorp. In maart 2018 begon Stijn als dirigent van het harmonieorkest Concordia et Docilitas in Herdersem. In 2019 studeerde hij af aan het Conservatorium met een kar diploma's waaronder Master Jazz-saxofoon en pedagogie.