Dirigent STIJN DE RAES

Stijn, geboren op 27 december 1990, startte reeds op achtjarige leeftijd met muzikale studies.

Hij volgde pianoles en begeleidingspraktijk aan de  muziekacademie van Lebbeke bij Stefaan De Lange en saxofoon bij Lieve Van Neyghem, volgde tijdens zijn humaniora-periode les aan de kunsthumaniora Brussel, klassiek saxofoon bij Tijl Verhaeghe en jazzsaxofoon bij Dieter Limbourg en Wietse Meys.

Hij slaagde voor het ingangsexamen aan het Lemmensinstituut. Daar volgde hij Jazz-saxofoon bij Frank Vaganée en kreeg verder nog les van Bart Van Caeneghem, Peter Hertmans, Ron Van Rossum, en Dré Pallemaerts.

Tijdens die periode nam hij deel aan masterclasses bij John Ruocco,  Dave Liebman en Robin Verheyen. Vervolgens volgde hij les aan de jazzstudio van Antwerpen waar hij saxofoon volgde bij Koen Nys. Verder kreeg hij nog les van Herman Pardon, Richard  Rousselet, Dree Peremans, Gunther Valckeniers etc..

In 2017 behaalde hij het bachelordiploma jazz/lichte muziek.

In februari 2012 was hij te gast als solist bij het Nato Jazz Orchestra, Sindsdien valt hij regelmatig in bij dit orkest. Stijn heeft zijn eigen jazz-quintet (SDR-Jazz Collective) en is als vaste saxofonist verbonden aan de VRT Bigband, Art-Times   Music Company en de totaalspektakel-organisatie Falthé uit Aalst en werkt als free-lance musicus mee aan verschillende producties. Ook is hij mede-oprichter van 'The Motown Orchestra', een orkest dat de gouden dagen van de motown     muziek terug tot leven brengt. In 2019 studeerde hij af aan het Conservatorium met een kar diploma's waaronder Master Jazz-saxofoon en pedagogie.

Sinds maart 2018 is Stijn de dirigent van het harmonieorkest Concordia et Docilitas in Herdersem.