Meedoen?

Meespelen met de Harmonie

07-09-2019 09:03

Speel je minimum drie jaar een blaasinstrument?

Wil je deze passie graag beoefenen in een toffe  bende?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

De Harmonie van Herdersem o.l.v. dirigent Stijn De Raes en de drumband o.l.v. Jean-Marie De Saedeleer repeteren elke vrijdagavond op de Kouterbaan 11 te Herdersem.

De Harmonie organiseert zelf bijscholing en komt tussen in de kosten van de  Academie (zie verder). 

 

Over de Harmonie

Het orkest behaalde de 1e Afdeling op de Provinciale Muziektornooien van 2015. Er zijn 60 muzikanten, het grootste deel kreeg een muziekopleiding in een Academie.

Dirigent Stijn De Raes dirigeert de Harmonie sinds 2018. Hij studeerde onlangs af aan het Conservatorium van Antwerpen als Master Jazz-Saxofoon en pedagogie.

De Harmonie heeft een drumband die instaat voor het begeleiden van de wandelconcerten. Deze sectie wordt geleid door Jean-Marie De Saedeleer, gerenommeerd drummer met jarenlange ervaring.

 

Alternatieve leercontext

Het Decreet voor (deeltijds) kunstonderwijs voorziet sinds 2018 in de mogelijkheden van de ‘alternatieve’ leercontext. In dit kader kunnen leerlingen het vak ‘samenspel’ invullen door, in overleg en met toestemming van de directie van de Academie, deel te nemen aan de repetities van de Harmonie. Dit is reeds het geval in de muziekscholen van Lebbeke en Lede

Muziek leren is geen kinderspel. Daarom verkiest de Harmonie om zelf geen opleidingen te verstrekken. We geven er de voorkeur aan om onze muzikanten naar de muziekschool te ‘sturen’. Als het vak samenspel wordt ingevuld tijdens de repetities draagt de Harmonie de inschrijvingskosten van de muziekschool, of een deel er van. Indien nodig verstrekt de Harmonie eveneens een degelijk instrument.

Vanaf het derde leerjaar (eerste graad), kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.

Aansluitend en ondersteunend organiseert de Harmonie bijkomende praktijksessies op zaterdag, onder het toeziend oog van Bart Coppens (koper) en Charlotte Marcoen (hout). Beide studeerden aan de kunsthumaniora en zijn gediplomeerde musici.

 

Voor meer info kan je steeds contact opnemen.